RaamdecoratieTuin

Zon in je serre

Laat in de herfst en vooral in de winter stopt het tuinseizoen helaas voor veel mensen. Door de kou en vochtigheid is het niet meer mogelijk om bezig te zijn in de tuin. Veel mensen vinden dit jammer, omdat het potten van planten bijvoorbeeld leuk werk is en planten sfeer creëren. Daarom is een serre misschien wel de ideale oplossing voor échte tuinliefhebbers.

Wat is een serre en wat heb je eraan? Een serre is een eenvoudige uitbreiding van je woning. De serre, ook wel de wintertuin genoemd, kan een aangename plek worden door de stralingswarmte van de zon door het glas. Tijdens de vroege ochtendgloren kun je heerlijk genieten van een kopje koffie en een boek. Een serre is zeker ideaal voor natuurliefhebbers. Doordat de grote ramen en glazen schuifdeuren heeft de serre een open sfeer uitstraling. Hierdoor kun je over je eigen tuin of een mooie landschap kijken.

Inrichting van je serre

Je kunt ervoor kiezen om een echte wintertuin van je serre te maken. Hierbij wordt vaak gekozen om de serre niet als verlengde woonruimte te gebruiken, want dan is de rol van planten bescheiden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de planten een hoofdrol geven in je serre zodat het wintertuin-gevoel naar boven komt. Het maken van een tekening kan hierbij de eerste stap zijn. Een duidelijk beeld van de planten, zitruimte en looppad geeft je meer inzicht in de ruimte. Hiermee wek je ook een indruk op van de hoeveelheid planten die je nodig hebt.

Flexibel en natuurlijk

Wil je een serre die huiselijk en natuur uitstraalt? Dat is zeker een optie. Het aanhouden van een flexibele inrichting komt hier goed van pas. De planten zet je in potten en kuipen en plaats je in verschillende hoeken van je serre. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een gedeelte van je serre in te richten met allerlei planten en de overige gedeelte van je serre niet. Daar kun je bijvoorbeeld een tafel met stoelen plaatsen. Natuurlijk ook accessoires zoals kussens en kaarsen voor de sfeer. Hiermee creëer je een natuurlijke sfeer waar je elke dag van kunt genieten.

Zon in je serre

Moestuintjes in de serre

Het is ook heel leuk om je eigen moestuintje te beginnen in een gedeelte van je serre. Je kunt een paar bakken met aarde plaatsen en pitten aanschaffen van de fruit- of groentesoorten die je wilt laten groeien in deze bakken. Je kunt bijvoorbeeld ook aardbeipitten of andere pitten kopen bij de tuincentra en deze in de aarde plaatsen. Na enkele weken zal je het resultaat zien en dat is erg leuk! Het bijhouden van de groei van de plant in een schrift is ook leuk om te doen.

Previous post

There is no more story.

Next post

Raamdecoratie is sfeerbepalend

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen