Industrieel interieurLampenModern interieurRaamdecoratieVerlichtingWoonkamer

Stoere industriële lampen

Het moment dat je huisje eindelijk bijna af is en je op zoek kan gaan naar accessoires. Een van de leukste accessoires zijn hierbij de lampen. Als je een bepaalde stijl hebt aangehouden voor het inrichten van je woonkamer, is het hartstikke leuk om bijpassende lampen te kopen. Dit is natuurlijk wel een uitdaging, want op welke punten moet je letten tijdens de zoektocht naar een lamp? Graag vertellen wij jou in deze blog meer over de industriële lampen.

Kenmerken van de industrielamp

De industriële lampen zijn geïnspireerd op de verlichting die in talloze fabrieken hingen. Deze lampen zijn niet meer weg te denken uit het interieur, omdat het industriële interieur hiermee tot leven komt. De lampen creëren door hun aanwezigheid een bijzondere sfeer! De kenmerken van de industriële lampen zijn een grote kap, breed uitlopend en veel licht. Deze lampen worden veel in het moderne interieur gezien, terwijl de lampen op een oud concept zijn gebaseerd. Ze zijn uiterst functioneel doordat de lamp boven de tafel genoeg licht geeft.

Het interieur en industriële verlichting

Sfeervol en functioneel. Deze woorden omschrijven de industriële verlichting. De lampen worden gebruikt om de ruimte een ruig en stoer accent te geven. De meeste industriële lampen zijn gemaakt van metaal en hangen vaak aan een stevige ketting. Hierdoor krijgen de lampen nog een stoerdere uitstraling. Het mooie aan industriële lampen is dat ze ook met andere woonstijlen gecombineerd kunnen worden, zoals de landelijke interieur. De lampen zijn in verschillende soorten en vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Hierdoor ben je verzekerd van de industriële lamp die écht bij jou en je interieur past.

Vloer-, wand- en plafondlampen

Naast alle stoere hanglampen zijn er ook industriële vloer- wand en plafondlampen. Op deze wijze wordt de gehele woonkamer voorzien van eigentijdse uitstraling. Vraag jezelf eens af of een stoere industriële wandlamp past in de woonkamer op bijvoorbeeld een betonlook muur. Hierdoor wordt er een andere sfeer gecreëerd in de woonkamer doordat er grote, stoere stalen lappen aan de muur hangen. Misschien vindt je een industriële plafondlamp wel veel leuker. Deze lampen zijn er in verschillende formaten en modellen. Zoals de verstelbare plafondlamp met meerdere lampjes of de plafondlamp met raster. Ook bij plafondlampen is het aanbod enorm.

Scandinavisch en industrieel

Scandinavisch wonen is erg geliefd. De Scandinavische woonstijl is sober en licht gecombineerd met pure elementen zoals hout. De combinatie van de warme kleur van de Scandinavische stijl met het uiterlijk van de industriële lamp geeft een spannende tint aan het interieur. De oorspronkelijke look van de industriële lamp sluit daarnaast ook erg goed aan op deze trend.

Previous post

Raamdecoratie is sfeerbepalend

Next post

Praktische kasten voor in huis

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen