RaamdecoratieWoonkamer

Raamdecoratie is sfeerbepalend

Aan het eind, wanneer de woning grotendeels is ingericht, blijft meestal de raamdecoratie over. Soms is er nog weinig budget over en wordt er weinig aandacht besteedt aan de raamdecoratie. Zonde natuurlijk! Raamdecoratie is een belangrijke sfeermaker in huis dat meerdere functies heeft, zoals het buiten houden van nieuwsgierige blikken tot het verduisteren van een ruimte. Wat kleur betreft is er een trend, namelijk de kleur wit dat rust en puurheid uitstraalt.

Er zijn verschillende soorten raamdecoraties in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo zijn er lamellen, shutters, rolgordijnen, perfect fit, jaloezieën enzovoorts. Wil je weten wat deze raamdecoraties zoal kunnen doen voor je huis? Lees dan snel verder! Wij delen graag de belangrijkste ontwikkelingen met over raamdecoratie met je.

Shutters

Shutters zijn sfeervolle blikvangers en vrijwel op type ramen te plaatsen. Je kunt het helemaal dicht, open of juist half geopend zetten. Hierdoor kun je het lichtinval perfect regelen waardoor je licht in huis hebt en geen last van felle zonlicht. Privacy is hierdoor mogelijk op elk gewenst moment en tegelijkertijd geven de shutters sfeer aan je woning. De shutters stralen namelijk een landelijk karakter uit, zijn duurzaam als raamdecoratie en het houtstructuur geeft een rustieke uitstraling.

Lamellen

Lamellen werden vroeger vaak gebruikt en waren heel populair. Langzamerhand werden lamellen ouderwets en waren niet meer in de mode. Dat is verleden tijd! Lamellen zijn namelijk weer helemaal trendy. Basic is back en lamellen geven een basic uitstraling aan het interieur. Daarnaast zijn lamellen ook neutraal en stralen rust uit. Lamellen zijn er in vele uitvoeren en kleuren, zodat ze precies matchen met jouw interieur.

Rolgordijnen

Vroeger werden rolgordijnen als praktisch gezien en werden ze geproduceerd in vele basic uitvoeringen. Tegenwoordig zijn ze populair, omdat ze juist gezien mogen worden! Een verduisterende rolgordijn zorgt voor de nodige privacy en een licht doorlatende rolgordijn voor veel licht. Rolgordijnen zijn aan te passen aan elke raam, dus ook dakramen of draaikiepramen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar met een mooie grafische print of hippe kleuren. Tegenwoordig bestaan er vochtbestendige rolgordijnen voor de badkamer of keuken.

Raamdecoratie is sfeerbepalend

Perfect fit

De raamdecoratie binnen het perfect fit systeem wordt op maat in een aluminium frame geproduceerd. Dit kunnen rolgordijnen of horizontale jaloezieën zijn Er hoeft niet geboord, gelijmd of geschroefd te worden. Het frame wordt namelijk op uw raam geklikt. Een ideale oplossing voor kiepramen of draairamen, doordat de raamdecoratie makkelijk meebeweegt. De perfect fit systeem is geschikt voor aluminium, houten of kunststof ramen.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een horizontale raamdecoratie met lamellen. Het mooie aan jaloezieën is dat er in één handomdraai de juiste lichtval en doorkijk gecreëerd kan worden. De jaloezien kunnen zowel naar binnen als buiten ge Hierdoor heb je, net als bij shutters, altijd de gewenste privacy. Jaloezieën zijn er in verschillende maten en kunnen ook op maat gemaakt worden. Ook zijn de jaloezieën is veel kleuren te verkrijgen wat erg fijn is!
Wij hopen dat bovenstaande informatie je gaat helpen bij jouw onderzoek naar de juiste raamdecoratie!

Previous post

Zon in je serre

Next post

Stoere industriële lampen

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen