KastenSlaapkamerWoonkamer

Praktische kasten voor in huis

Tijdens het samenstellen van de inrichting is het onmisbaar om niet naar kasten te oriënteren. Kasten zijn namelijk praktisch omdat ze veel opbergruimte bieden. Nu zijn er enorm veel kasten in verschillende kleuren en afmetingen en ook de functies kunnen verschillen met elkaar. Het kiezen van nieuwe kasten voor je woning kan daarom lastig zijn, want welke formaat en kleur past het beste bij je interieur?

Naast dat kasten praktisch zijn, kunnen ze ook mooi aansluiten op het interieur. Door een kast te kiezen dat aansluit op een specifieke woonstijl, krijgt ruimte nog meer de kans om die woonstijl uit te stralen. Zoals modern of landelijk. Het is dus goed om eerst te bepalen welke sfeer je wilt meegeven in een bepaalde ruimte. De verschillende soorten kasten, met handige functies, lichten wij graag toe. Wij hopen dat je hierna beter kunt oriënteren naar een kast die aansluit op jouw wensen.

Verschillende soorten kasten

Er zijn verschillende soorten kasten die je kunt aanschaffen voor je woning. Zo heb je kasten die het meest bekend zijn en in elke huishouden wel terugkomen. Hierbij kun je denken aan boekenkasten, nachtkastjes, dressoirs en kledingkasten.

Boekenkast

In de boekenkast horen vanzelfsprekend boeken te staan. Deze kast kan in de woonkamer, werkkamer of slaapkamer staan. Vaak worden er, naast boeken, ook andere spullen opgeborgen in de boekenkast. Woonaccessoires of dvd’s bijvoorbeeld. Er zijn 2 soorten boekenkasten, namelijk boekenkasten die aan de wand bevestigd worden en staande boekenkasten. De boekenkast aan de wand kan verschillende in formaat doordat ze in allerlei formaten worden verkocht. Hierdoor kan je ook een wandboekenkast boven je bureau plaatsen wat minder plek in beslag neemt.

praktische kasten voor in huis

Nachtkastjes

Het hebben van een nachtkastje naast je bed is superhandig. Een glaasje water, wekker, nachtlampje of je mobiel krijgen hierdoor een vaste plek in de slaapkamer. Nachtkastjes hebben ook een lade waarin je nog meer spullen kwijt kan. Medicijnen of andere spullen hebben hierdoor een vaste plek in de slaapkamer. Nachtkastjes zijn vaak functionele kasten, maar tegenwoordig is er veel keuze in kleuren en soorten nachtkastjes.

Kledingkast

In een kledingkast berg je vanzelfsprekend je kleding, misschien ook je sieraden en andere persoonlijke spullen op. In bijna elke slaapkamer staat wel zo’n kast. Er zijn verschillende soorten kledingkasten. Een kledingkast met of zonder spiegel maakt bijvoorbeeld al een groot verschil. Het hebben van een aparte spiegel is niet nodig als de kast een spiegel heeft. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel kasten waarbij je de indeling zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de PAX serie aan kledingkasten van de Ikea. Deze kasten kun je naar eigen smaak indelen. Hoe handig is dat!

Dressoir

Een dressoir kan een mooie toevoeging zijn aan de woonkamer. De dressoir is een kast op middelhoogte en is zeker handig om spullen in op te slaan. Om extra sfeer te creëren in de woonkamer worden vaak ook accessoires bovenop de kast gezet. Doordat de dressoir een veelzijdige functie heeft, kan bijvoorbeeld ook de tv geplaatst worden op deze kast.

Previous post

Stoere industriële lampen

Next post

Mini make-over voor je slaapkamer

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen