SlaapkamerVerlichting

Mini make-over voor je slaapkamer

Je slaapkamer is een plek om heerlijk te ontspannen en te genieten van een goede nachtrust. Dit neemt niet weg dat je slaapkamer ook gezellig en sfeervol eruit mag zien. Door wat aanpassingen kun je al snel een andere sfeer creëren en lijkt het alsof je een nieuwe slaapkamer hebt. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van andere kleuren, accessoires en planten. Lees onze tips voor een mini make-over voor je slaapkamer snel verder.

Meng kleuren met elkaar

Het mengen van verschillende kleuren voor in je slaapkamer zorgt voor een nieuwe uitstraling. Het kost je weinig moeite en toch lijkt het alsof je een nieuwe kamer hebt! Bijna alle kleuren kun je mengen met de neutrale kleur wit. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om eerst inspiratie op te doen over de kleuren die jij terug wilt zien in je slaapkamer. Daarna kun je aan de slag om daadwerkelijk contrast toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld wit combineren met blauw en groen om frisheid uit te stralen. Ook zachte kleuren zoals poederroze en nude-kleuren kunnen mooi aansluiten op wit.

Nature’s touch

Het plaatsen van planten in je slaapkamer kan meerdere positieve effecten hebben. Planten zorgen voor extra zuurstof en zuiveren de lucht. Hierdoor heb je een betere nachtrust en reduceer je slaapproblemen. Om het nog leuker te maken kun je gaan voor planten met verschillende lengtes of ze simpelweg in verschillende hoogtes plaatsen. De sfeer in je slaapkamer veranderd hierdoor ook positief.

mini make-over voor je slaapkamer

Je eigen persoonlijke touch

Vaak vergeten we dat we onze slaapkamers gezellig kunnen maken. Maar welke accessoires passen goed in een slaapkamer? Om te beginnen bepaalt het beddengoed en verlichting een groot gedeelte van de sfeer in je slaapkamer. Er zijn twee soorten verlichtingen, namelijk sfeerverlichting en functionele verlichting. Sfeerverlichting gebruik je meestal tijdens het tv kijken. Functionele verlichting voor het lezen van een boek. Kleuren die jij mooi vindt kun je hierin meenemen om je eigen persoonlijkheid uit te stralen. Accessoires van je vakantieperiode, een kunstwerk of iets dergelijks kunnen hier natuurlijk ook bij. Een andere leuke tip om je slaapkamer nog origineler te maken kan je vinden op de volgende blog: http://www.jellinadetmar.nl/stoer-een-bed-op-pallets/

Romantiek in de slaapkamer

Je kunt ervoor kiezen om je slaapkamer extra romantisch te maken. Hier kun je makkelijk voor zorgen door bijvoorbeeld geurkaarsjes, subtiele stofjes en verse bloemen aan te schaffen. Een open haard overtreft natuurlijk alles.. Maar dit is niet brandveilig. Daarom zijn er elektrische open haarden die je makkelijk kunt aansluiten. Wel zo veilig natuurlijk en zeker romantisch.

Versier je muren

De muur waar je bed tegenaan staat is meestal leeg. Dit kan saai overkomen. Daarom kun je opzoek gaan naar decoratie die aansluit op de door jou gekozen interieur. Denk bijvoorbeeld aan de kunstwerk die eerder hierboven genoemd is of spiegels. Een fotocollage is natuurlijk ook mooi.

Previous post

Praktische kasten voor in huis

Next post

Creëer je eigen groene werkplek in huis

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen