Landelijk interieurWoonkamer

Landelijk wonen: de 3 leukste ideeën voor het interieur

Bij een renovatie of aanbouw van een woonkamer horen keuzes die gemaakt moet worden: welke stijl wordt het interieur? Je kan kiezen voor een modern, klassiek of een landelijk interieur. Wij laten je 3  ideeën zien die je kunt gebruiken om een landelijke sfeer te creëren.

Kenmerken landelijk interieur: gezellig en veel accessoires

Een landelijk interieur lijkt op de klassieke stijl. Veel meubels zijn rond afgewerkt, wat misschien niet de strakste keuze is, maar bij het landelijke interieur gaat het voornamelijk om of het praktisch en gezellig is. Bij een landelijk interieur wordt vaak gedacht aan de inrichting van een landhuis, villa of chalet. Qua accessoires wordt er veelal gekozen voor spiegels, eenvoudig glasservies en andere soorten decoratie voornamelijk van keramiek. Tot slot wordt er veel gebruik gemaakt van licht door bijvoorbeeld een groot raam en kunstmatige verlichting zoals led spots.

Cottage stijl: vakmanschap en gezelligheid

De cottage stijl is één van de oudste interieur stijlen die tot op de dag van vandaag nog steeds veel wordt gebruikt. In de 19de eeuw werden er veel cottage woningen gebouwd in Engeland, het was een tegenreactie op de industriële revolutie. Handwerk en vakmanschap zijn belangrijke kenmerken in de cottage stijl.

Bij de cottage stijl wil een charmante en vooral rustgevende omgeving creëren, een plek waar je heerlijk kunt thuiskomen en uitrusten. Het knusse samenzitten is bij de cottage stijl niet weg te denken probeer daarom alle zitplaatsen zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. En ook al is de tv niet meer weg te denken uit de woonkamer, deze kan subtiel verborgen worden in een kastje, zodat de tv niet zichtbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt.

Cottage style

Houten elementen laten terugkomen

De landelijke stijl is heel elegant en rustig, maar alles behalve saai. Gebruik onbewerkt en robuust hout voor natuurlijke accenten. Hierdoor krijgt de landelijke interieur een ondersteuning van het stoere imago. Deze balans staat gelijk aan een landelijke stijl, zonder het hout zo de stijl heel erg op de klassieke stijl. Het gebruik van hout kan prima gecombineerd worden met andere houtsoorten, bij een combinatie van meerdere soorten hout versterken deze tinten elkaar en lijkt het hout een stuk mooier. Maak niet gebruik van 1 groot element van hout maar meer door kleinere elementen zoals een kleine zitting en of decoratie.

Muur kaleien

Kaleien is een eeuwenoude techniek die werd gebruikt door boeren om de buitenmuren te beschermen tegen vocht van buitenaf. Dit is iets dat jaarlijks gedaan moest worden. Door de jaren heen werd de muur steeds dikker doordat de lagen zich opstapelde. Met deze techniek blijven de vormen van de stenen en het cement zichtbaar. Het voordeel hiervan is dat de baksteen elke gewenste kleur kan hebben. Het kaleien van de binnenmuren geeft jouw kamer een authentieke en landelijke look. Deze techniek vraagt om specialisme, wat wij aanraden is om dit door een specialist te laten doen.

Muur kaleien

Zoals was te lezen zijn er genoeg handige tips en ideeën om je eigen landelijke interieur samen te stellen en hierdoor je eigen droominterieur te creëren.

Previous post

Een ruimtelijke badkamer? Zo doet u dat!

Next post

De juiste vloer bij het juiste interieur

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden