Badkamer

Een ruimtelijke badkamer? Zo doet u dat!

Het valt niet te ontkennen dat de badkamer niet zo groot is als dat je zou willen. Toch zijn er handige tips die ervoor zorgen dat de badkamer groter lijkt. Deze tips helpen jou om van je badkamer een waar paleis te maken.

Glazen douchewand zorgt voor ruimtelijkheid

Een ruimte lijkt groter wanneer de verschillende elementen de ruimte niet onderbreken. Daarom is een glazen douchewand een goede manier om de ruimte groter te laten lijken. Doordat je door het doorzichtige glas heen kunt kijken, loopt de ruimte overal netjes door en oogt deze veel ruimtelijker. Wanneer u de douche direct op de tegelvloer of op een lage douchebak zet, vergroot je dit effect.

Gebruik van glas in de badkamer

Gebruik van grote tegels

Tegels zijn de basis van elke badkamer. Het gebruik van de juiste tegels is cruciaal om de ruimte een stuk groter te maken. Meestal is het advies om een grote rechte vloertegel te plaatsen Hierdoor creëer je ruimte. . Mocht je toch kiezen voor een ander soort tegel dan is de manier van leggen van groot belangrijk. Leg je de tegel in de breedte dan lijkt de ruimte breder en in de lengte dus langer. De langwerpige tegels worden voornamelijk op de wand geplaatst in de breedte, waardoor de ruimte wat meer uitgerekt lijkt, waardoor er veel ruimte zal ontstaan.
De kleur van de tegel is natuurlijk ook belangrijk. Houd er rekening mee dat een donkere tegel de ruimte direct een stuk kleiner maakt. Een lichte tegel is dan vanzelfsprekend een tegel waarmee de ruimte groter gemaakt kan worden. Tot slot is een wandtegel vaak te verkrijgen in een matte en glanzende variant, voor een kleine ruimte kan je het beste een glanzende tegel plaatsen.

Gebruik van spiegels

Een andere optie is om gebruik te maken van spiegels.Hoe groter de spiegel hoe groter de ruimte oogt. Kies bijvoorbeeld voor een extra grote spiegel,die uitrekt vanaf de vloer of vanaf het badkamermeubel tot aan het plafond. Nog een belangrijke tip bij het gebruik van spiegels is dat meer spiegels zorgen voor een optisch grotere ruimte. Let alleen wel op dat de spiegels niet direct tegenover elkaar staat, dit kijkt namelijk wat onprettig wanneer u ervoor staat.

Grote spiegel in de badkamer

Klein badkamermeubel

De wastafel is natuurlijk ook een meubel dat niet kan ontbreken in een badkamer ook de wastafel kan meehelpen aan een optisch grotere badkamer. Hierbij is het verstandig om een klein badkamermeubel te plaatsen. Hoe meer vrije ruimte er in de badkamer overblijft, hoe groter de ruimte lijkt. Let er wel op dat er voldoende opbergruimte is,  zodat je de accessoires netjes kunt opbergen.

Berg je spullen op

Zoals al is gezegd helpt een opgeruimde badkamer heel erg mee aan het ruimtelijke gevoel. Hierdoor is het dus heel handig om voldoende opbergruimte te hebben. Gebruik elke centimeter op en boven de vloer, denk bijvoorbeeld aan handdoek haken en opbergmandjes deze kunnen het beste boven de vloer gemonteerd worden om de ruimte groter te laten lijken.

Met deze tips zorg je ervoor dat de badkamer een stuk groter lijkt.

Previous post

Creëer je eigen groene werkplek in huis

Next post

Landelijk wonen: de 3 leukste ideeën voor het interieur

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden