InrichtingVloerenVloerkleden

De juiste vloer bij het juiste interieur

De vloer is de basis van de stijl in huis. Bij elke interieurstijl hoort een andere vloer. De vloer is de basis van de stijl in huis. Wil je gaan voor een industriële of toch een klassieke look? De één heeft voornamelijk houten vloeren en de ander wordt vaak in verband gebracht met een beton look.

Klassieke stijl

Bij een klassieke stijl staat een houten vloer centraal. De kleur van het hout is vaak donker en heeft diepe groeven in de planken. Een lichtere kleur kan natuurlijk ook. Dit straalt meer romantiek uit, vooral in combinatie met mooie pastellen. De planken worden vaak in visgraat gelegd. Dit straalt sfeer uit en is het typische beeld van een klassieke vloer.

Industriële stijl

Een industrieel interieur staat bekend als stoer en robuust maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Er worden kleuren gebruikt zoals zwart, wit en grijs. Deze kleuren komen natuurlijk ook terug op de vloer. Bij een industriële stijl wordt vaak gebruik gemaakt van een gietvloer of beton. Het nadeel van beton is dat het koud aanvoelt als je erop loopt. Vandaar dat er vaak kleden worden neergelegd op een betonvloer. De vloerkleden die vaak worden gebruikt zijn de welbekende dierenhuiden of een mooi tapijt.

Landelijke stijl

Een landelijke stijl wordt vaak gebruikt bij een vrijstaand huis of boerderij. Wat de laatste jaren opvalt is dat deze stijl zich snel verplaatst naar de stad. Steeds vaker zie je een rijtjeshuis met een landelijke stijl. De gevoelens die naar boven moeten komen bij een landelijk huis zijn: gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte. Met de juiste vloer is dit al snel het geval. De vloer is vaak donkerkleurig hout of een donkerkleurige tegel. Op de vloer ligt meestal een schapen of koeienhuid om het landelijke van buiten naar binnen te brengen.

Landelijke vloer

Scandinavische stijl

Een Scandinavische stijl is een absolute trend te noemen, want tegenwoordig zie je deze stijl overal wel terugkomen. Een Scandinavische stijl is te herkennen aan zachte en lichte kleuren. Er worden veel natuurlijke tinten gebruikt zoals wit en lichtgrijs. In de Scandinavische stijl wordt vaak licht laminaat gebruikt met daarover een tapijt met een lichte en zachte kleur. Het kan ook zo zijn dat de vloer juist een echte hout look , aangezien dat de sfeer geeft van een Scandinavische hut.

Moderne stijl

De laatste en misschien wel de meest gebruikte stijl die tegenwoordig wordt gebruikt, is de moderne stijl. De kenmerken van een moderne inrichting is de ruimtelijkheid en het overzicht dat in huis is gebracht. De moderne stijl is een hybride stijl waar je eigenlijk wel elk soort accessoires en kleuren in kwijt kunt. Bij de moderne stijl is het de bedoeling dat het zo neutraal mogelijk moet lijken. Hierdoor zijn de muren voornamelijk wit of grijs. Naast deze standaard kleuren kunnen er ook gele, rode en blauwe accenten terugkomen op een subtiele manier. Op de vloer wordt vaak gebruik gemaakt van laminaat of een gietvloer. Voor laminaat kun je kiezen tussen een aantal verschillende stijlen zoals: egaal grijs, karaktervol bruin of een neutrale witte vloer.

Previous post

Landelijk wonen: de 3 leukste ideeën voor het interieur

Next post

Creatief met steigerhout

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden