Badkamer

Creëer je eigen spa in huis

Veel mensen houden ervan om een dagje naar een spa te gaan, maar helaas is hier niet altijd tijd voor. Het is zonde als je voor een uurtje naar de spa gaat. Maar wat nu als je thuis het gevoel van een spa kunt beleven?

Het is vast herkenbaar dat je toe bent aan wat rust naast jouw hectische leven. En waar kan dit beter dan in een spa? Maar buiten het feit dat de entree best veel geld kost, is hier ook niet altijd tijd voor. Met slechts enkele elementen kan je een spa overbrengen naar je eigen badkamer.

Gebruik een bad met extra opties

Een bad straalt ruimte en luxe uit. In een spa is een bad met extra optie een element dat niet is weg te denken, het meest bekende voorbeeld is een jacuzzi/whirlpool. Bij het woord jacuzzi denk je al snel aan een bubbelbad in de tuin, maar dat hoeft niet altijd. De afgelopen jaren zijn de opties bijna eindeloos en is het ook goed mogelijk om een jacuzzi te plaatsen in de badkamer. Een jacuzzi heeft een goede werking op de spieren. Door de stralen worden je spieren gemasseerd, wat leidt tot minder spierpijn en blessures. Naast het positieve effect op het lichaam, is een jacuzzi ook mentaal goed voor je.

Spa in eigen huis
Kies voor een sauna of stoomcabine

Naast een jacuzzi is er nog een ander element dat niet mag ontbreken in de spa: een sauna of stoomcabine. Tussen de sauna en de stoomcabine zitten wel een paar belangrijke verschillen. Een sauna is over het algemeen een houten cabine waar de temperaturen hoog kunnen oplopen. Een stoomcabine heeft eerder het effect van een Turks stoombad. Hierbij vult de cabine zich binnen enkele minuten volledig met stoom. Het belangrijkste voordeel van een stoomcabine ten opzichte van een sauna is dat je in een stoomcabine ook kunt douchen. Dit zorgt voor veel meer ruimte die je kunt benutten in de badkamer. Over het algemeen heeft een sauna ook een veel grotere afmeting. Echter zijn de voordelen van beide wel vergelijkbaar. Zo zijn beiden goed voor de bloedcirculatie, spieren en een verbeterde weerstand.

Sauna

Stijl van de ruimte

Is het je weleens opgevallen dat in een stoomcabine in de spa bijna altijd marmer wordt gebruikt? Dit is niet helemaal toevallig. Over het algemeen geeft marmer een rustgevende uitstraling en is het één van de sterkste materialen die gebruikt kan worden in een spa. Dus om echt het spa effect te creëren, kun je gebruik maken van marmeren elementen zoals een waskom of tegel. Of maak gebruik van mooi opgerolde handdoeken, hangende badjassen en natuurlijke materialen zoals planten.

 

Previous post

4 dingen die je niet kunt missen in een moderne keuken

Next post

This is the most recent story.

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden