SlaapkamerWoonkamer

Creëer je eigen groene werkplek in huis

Het hebben van plantjes in huis is altijd fijn. Plantjes kunnen je zelfs plaatsen in de badkamer en slaapkamer. Het hebben van een eigen werkplek is altijd fijn. Een plek waar je veel tijd kunt doorbrengen en die je zelf kunt inrichten. Doordat je veel tijd doorbrengt op je werkplek en je misschien wel veel bezig bent op de computer, is het goed om eens na te gaan denken over je welzijn tijdens het werken en hoe je goed hierop kunt inspelen door kleine aanpassingen door te voeren. Wij vertellen je graag meer hierover, lees daarom snel verder!

De leukste sfeermakers: planten

Planten zijn sfeermakers voor in huis en goed voor je gezondheid. Daarom zijn planten op je werkplek van groot belang. Een plantje op je bureau heeft positief effect, want dit werkt namelijk rustgevend. Je kunt je beter concentreren. Het onderzoeksinstituut TNO stelt vast dat één plant per 12 m2 kan leiden tot minder ziektes en irritaties aan het lichaam. Kamerplanten maken daarnaast zuurstof aan en dat is fijn! De volgende planten kun je het beste meenemen plaatsen in je werkruimte: de lepelplant, aloë vera plant, klimop plant of een sanseveria plant. Deze planten hebben de volgende voordelen:

  • Lepelplant: de lepelplant heeft luchtzuiverende eigenschappen.
  • Klimop: zuivert de lucht en haalt allergenen zoals schimmel uit de lucht.
  • Sanseveria: de sanseveria zet koolmonoxide om in extra zuurstof.
  • Aloe Vera: zuivert de lucht van chemicaliën en krijg bruine vlekken als de lucht ongezond is.

Gezonde planten zijn ook giftig!

Veel planten zijn ook giftig. We raden je daarom ook aan om eerst goed na te denken voordat deze planten koopt voor je werkplek. Daarnaast is het niet slim om deze planten aan te schaffen voor thuis als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Een paar van deze giftige planten zijn:

  • Gele narcis: Mooie bloemetjes waar je spontaan blij van wordt. Het binnenste gedeelte van de bloem, ‘de lampjes’, zijn het giftigste gedeelte van de bloem.
  • Oleander: Het eten van een stukje van deze plant kan fataal zijn. De plant kan je makkelijk vergiftigen.
  • Dieffenbachia: Mooie kleurrijke plant. De bladeren en stengels van deze plant bevatten giftige sap waar je erg ziek van kunt worden.

REËER JE EIGEN GROENE WERKPLEK IN HUIS

Geen ruimte voor planten?

Heb je weinig ruimte op je bureau of rondom je werkplek voor een plantje? Geen zorgen! Plantjes kun je overal in de ruimte kwijt, of het nou op je bureau is of de vensterbank. Daarom kunnen plantjes ook heel makkelijker in een plantenhanger plaatsen. Deze hanger bevestig je aan een plafondhaak waardoor je alsnog een plantje hebt op je werkplek. Het is natuurlijk ook mogelijk om een plantenstandaard te bevestigen aan de wand. Het plantje kun je daarna hierin plaatsen. Zo kun je genieten van planten op je werk!

Previous post

Mini make-over voor je slaapkamer

Next post

Een ruimtelijke badkamer? Zo doet u dat!

The Author

Hipinwonen

Hipinwonen