Industrieel interieurInrichtingWoonkamer

Creatief met steigerhout

Steigerhout in een industrieel interieur

Steigerhout is zoals de naam zegt een veel gebruikte houtsoort in de bouwsector. Toch hoeft deze houtsoort niet alleen in de bouwsector gebruikt worden. Dit soort hout wordt ook vaak gebruikt in huis. In deze blog zie je hoe je steigerhout binnenshuis kunt gebruiken.

Industriële stijl: stoer en robuust

De industriële stijl is een stijl die vaak bestaat uit de kleurencombinatie van zwart en wit. Iets dat ook vaak in de industriële stijl is terug te zien is hout. Het soort hout dat gebruikt wordt maakt niet heel erg veel uit, maar steigerhout is wel de meest populaire. De industriële stijl heeft, zoals de naam als zegt, de looks van een oude fabriek. Steigerhout wordt veel gebruikt in combinatie met stalen steigerbuizen om de de look af te maken. Steigerhout is een bewerkbare houtsoort, hierdoor zullen de meeste houten meubels gemaakt zijn van steigerhout. Je kunt hier dus allerlei soorten meubels van maken.

Industrieel design

Steigerhouten meubels

Er zijn meer dan genoeg opties om meubels te maken van steigerhout. Er zijn kant en klare pakketten voor steigerhouten meubels of je kunt er je eigen meubels mee maken. Steigerhout is makkelijk bewerkbaar, waardoor het gebruikt kan worden voor bijna alles. Er zijn bijvoorbeeld loungebanken, bedden en kasten verkrijgbaar. Let bij de kasten wel op de luchtvochtigheid in huis. Bij een verandering van luchtvochtigheid kan steigerhout sneller kromtrekken, waardoor de kans bestaat dat je de deuren niet meer dicht krijgt. Steigerhout is in ieder geval een materiaal dat erg geschikt is voor klussers en hobbyisten.

Muurdecoratie

Een muurdecoratie is een veelvoorkomende accessoire waarvoor steigerhout goed gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een wandpaneel waarop je foto’s kunt plaatsen. Ook kun je er voor kiezen om de fotolijsten zelf van steigerhout te maken. Naast een wandpaneel kun je er ook voor kiezen om de hele muur te bedekken met steigerhout. Het steigerhout vergroot het industriële effect, vooral als er gebruikt gemaakt wordt van verschillende kleuren steigerhout.

 Steigerhout op de muur
Wat zijn de combinatiemogelijkheden?

Het combineren van hout is niet een hele lastige taak. Wel zijn er wat tips die kunnen helpen om de combinatie zo goed mogelijk te maken. Als je wilt kiezen voor een industriële stijl dan is de combinatie van steigerhout en steigerbuizen één van de beste die er is. in een industrieel interieur kunnen bloemen en planten het industriële effect gedeeltelijk wegnemen. Om het industriële effect nog meer naar voren te brengen, kun je gebruik maken van leren stoelen, omdat steigerhout perfect valt te combineren met leer.
De tips zorgen ervoor dat je creatief te werk kunt gaan in huis met steigerhout. Zoals je kunt zien zijn er verschillende mogelijkheden in verschillende ruimte. Laat je vooral inspireren en beperk jezelf niet in creativiteit.

Previous post

De juiste vloer bij het juiste interieur

Next post

4 dingen die je niet kunt missen in een moderne keuken

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden