Uncategorized

4 dingen die je niet kunt missen in een moderne keuken

Bij de inrichting van een huis denk je aan een stijl die je wilt terug laten komen in het interieur. Bij een modern interieur is het voor de hand liggend om ook een moderne keuken te laten plaatsen. In deze blog vind je 4 onmisbare dingen in een moderne keuken.

Gas eruit, inductie erin

De gaskookplaat zien we steeds minder terug komen in de moderne keuken. De gaskookplaat is één van de duurste varianten om te gebruiken, omdat er via de vlam veel warmte verloren gaat. Een ander nadeel is dat de regering in 2030 geen gas meer wilt gebruiken. Het gas zal binnen deze tijd niet meer beschikbaar zijn. De inductiekookplaat wordt hierdoor steeds populairder. Er gaat bijna geen warmte verloren en de plaat zelf wordt wel warm, maar nooit gloeiend heet. Tot slot is de inductiekookplaat een stuk makkelijker te onderhouden, omdat de oppervlakte vlak is. Wel is inductie wat duurder in aanschaf en zul je een extra elektrische groep moeten aanleggen.

Moderne afzuiging in het keukenblad

Een moderne afzuiging in, rondom of op het werkblad wordt ook wel een dampkap genoemd. Dit is tegenwoordig helemaal hot in de keukenbranche, waardoor er veel modellen en varianten bestaan. Een model dat veel gebruikt wordt is een telescopische dampkap. Deze is mooi weggewerkt in het keukenblad en kun je uitschuiven zodra je wilt gaan koken. Het type afzuiging dat ook wel eens voorkomt is de randafzuiging. Dit is efficiënt bij lagere pannen zoals een koekenpan. Een randafzuiging is ideaal voor iedereen die van een strak en minimalistisch interieur houdt. Let er wel op dat een ingebouwde afzuiging wat duurder is dan een gewone afzuiging boven de kookplaat. Ook heeft de ingebouwde afzuiging meer ruimte nodig, waardoor de kookplaat iets kleiner zal worden.

Afzuiging kookplaat

De slimme koelkast

Over het apparatuur gesproken: in een moderne keuken wordt vaak een slimme koelkast geplaatst. Een slimme koelkast beschikt over de laatste technologie. Zo kan de koelkast aangeven wat er in de koelkast ligt en welke recepten je daarmee kunt maken. Of laat de koelkast een berichtje sturen, wanneer iets over de datum dreigt te gaan. Een ander voordeel is het scherm op de koelkast waarmee je tv kunt kijken of muziek kunt luisteren. Tot slot kun je buitenshuis ook in de koelkast kijken zodat je in de supermarkt niks vergeet te halen.

Slimme koelkast

Strakke lijnen

Tot slot is een belangrijk kenmerk van de moderne keuken is de strakke belijning in het ontwerp. Een moderne keuken heeft als doel het uitstralen van rust. Door het gebruik van hoogglans materialen en strakke lijnen wordt deze rust gecreëerd. Door het keukenapparatuur zoveel mogelijk weg te werken in de keukenkasten zorg je ervoor dat de strakke lijnen niet worden onderbroken. Zo creëer je één geheel met alle elementen.

Previous post

Creatief met steigerhout

Next post

Creëer je eigen spa in huis

The Author

Jessy van der Weerden

Jessy van der Weerden